Nou conte de Sant Jordi

El director dels Serveis Territorials d’Educació i el director del Campus Educatiu de Tarragona us conviden a l’acte de presentació del conte infantil “La Jordina, el Drac i el poble que va créixer massa“, llibre creat des del Servei de Teràpia Ocupacional Solc de Tarragona www.stosolc.cat.

Es tracta d’una reinterpretació molt especial de la llegenda clàssica de Sant Jordi en clau feminista (tots els personatges protagonistes són dones), ecologista (es fomenta el respecte als animals i als ecosistemes i l’economia sostenible), tarragonina (hi ha elements i localitzacions del conte pròpiament tarragonins), inclusiva i no violenta. El conte, a més a més, té un valor afegit especial, ja que ha estat il·lustrat per persones adultes amb discapacitat intel·lectual.

Aquest conte s’ha fet realitat gràcies a l’ajuda dels estudiants i professors de Reimpressió digital de l’Institut Pere Martell i un exitós projecte de micromecenatge impulsat a Verkami. Podeu trobar molta més informació sobre aquesta història tan especial a www.vkm.is/jordina

L’acte de presentació es durà a terme el dijous 22 d’abril de 2021, al menjador del Campus Educatiu de Tarragona a les 12 h. amb la participació dels protagonistes i creadors del conte del S.T.O. Solc. A més a més comptarem amb la música del grup tarragoní Verguenza Ajena, la lectura de poemes amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès i un conte explicat per la contacontes Rat Cebrián.

Sinopsi

Fa molt de temps hi havia un poble enorme que cada dia veia com un drac vegetarià apareixia per a menjar-se totes les seves verdures. La gent, desesperada, no sabia què fer, però una noia anomenada Jordina, amb la Síndrome de Down i la capacitat de veure el món de manera molt especial, estava decidida a solucionar aquell enrenou sense que ningú prengués mal.

El conte està escrit amb lletra de pal i conté poc text. És ideal per a iniciar-se en la lectura i explicar, d’una manera diferent i actualitzada, la llegenda de Sant Jordi.

El conte es pot comprar a l’Escola Solc del Campus Educatiu de Tarragona i, durant aquesta setmana, també a la copisteria Copy&Art de Tarragona, a la botiga Bat a Bat de Reus i a la Xurreria Alt Camp de Valls.

Agrairíem tota mena d’ajuda que pugueu oferir per tal de donar a conèixer aquest conte. Tots els beneficis que obtenim aniran destinats íntegrament al benefici de les usuàries i usuaris del centre mitjançant la compra de material i la realització d’activitats.