Lab-06

Centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats

Del 2 de novembre al 3 de desembre de 2021, el Lab es desplaça a Tarragona per acostar-se als grups escolars del territori.

El Lab és un espai de ciència en lliure elecció en el que totes les propostes afavoreixen la mobilització d’idees científiques en els infants que les mestres podeu recollir per continuar aprofundint a l’escola.

Exploració al Lab consisteix en una hora i mitja d’acostament a l’activitat científica. La sessió s’inicia amb una molt breu presentació, seguida d’una hora (60 minuts) d’interacció dels infants amb els materials en lliure elecció i es tanca amb una rotllana per a extreure algunes idees interessants que es puguin recuperar posteriorment des de l’escola.

En tots els casos, la idea és promoure una mirada científica sobre fenòmens del món, a través de la iniciativa dels infants sobre els materials, de potenciar-ne la curiositat natural, d’afavorir el sorgiment de preguntes….

Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Facultat de Ciències Socials de la UManresa/UVIC-UCC , l’ Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili, el Campus Educatiu de Tarragona i el Centre de Recerca Innovació i transferència del Coneixement.

Per tal de treure bon profit de les sessions, es recomana que abans de la visita, les mestres assisteixin a la xerrada “ Lab 0_6: un espai de ciència per a infants que investiguen” que s’oferirà properament en el mateix espai Lab del Complex Educatiu.

Informació i reserves: http://lab06.umanresa.cat/lab-a-tarragona/